Все повече и повече сензори, които са част от оборудването на модерна кола

Тъй като изпълнението на блока за управление, тенденцията става все по-настоятелен, като измервания, свързани с различни операции са все по-сложни. Особено прецизно са измерванията на въртящия момент, което позволява на всички устройства, свързани към функционира оптимално. Двойката е много по-лесно да се измери на предавките. В допълнение, трябва да се вземат предвид скоростта на въртене на съответната ролка. Тази задача принадлежи към генератора на импулса. Тя събира важни данни, идващи най-вече от АБС и ESC системи, свързани с колелата и от маховика.

Тъй като валовете и зъбните колела се движат много бързо, измерванията трябва да са много точни и може да открие, ако има разминаване между предавките. Генераторът на импулси е оформен от желязно ядро, заобиколени от бобина. желязното ядро, което от своя страна е снабден с магнит. Дори и тук, както и в бобина запалване, магнитното поле се генерира. Такава магнитно поле включва всички органи, които са натоварени с енергия. Сред тях е и зъбното колело се върти. В допълнение, по време на напрежението на въртене се генерира, която след това пада когато движението се прекъсва от разликата между зъбните колела. Следователно генератор импулс измерва магнитното поле напрежение на предавките, в противен случай да се открие вариации. Той също така открива, ако зъбното колело са счупени зъбни колела. Въпреки това, тъй като липсваща предавка не може да бъде сериозен проблем, свързан блок за управление не показва никакво предупреждение. Грешката ще бъде показана само ако има няколко счупени зъбни колела, разположени близо един до друг и измерването дава грешни стойности.

Тъй като генератор на импулса е много издръжлив и надежден инструмент, за да се измервания, едва ли ще се наложи да замените. В нашия онлайн магазин ще намерите богата гама от резервни части (например, импулсен генератор, горивния филтър, капак, фарове за мъгла и т.н.) за много марки автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *