Масаж и дискова херния

Липсата на движение, неправилно поза, и затлъстяването са само няколко фактори, които допринасят за увеличаване на болки в гърба от дискова херния (наричан също дископатия). Това е най-често в областта на кръста. В стандартното медицинско лечение за облекчаване на болката? Лекарства, сцепление, а в някои случаи, хирургия.

Какви са симптомите на дискова херния?

Дискова херния е неизправност на меката тъкан между гръбначния прешлен. Тези дискове – когато те функционират правилно – поглъщат въздействието на движение и защита на костите, така и нерви.

повреди диска може да доведат изпъкнали и дори спукване в някои случаи. Резултатът е често болка, но не винаги. По причини, които не са разбрали, повредени дискове не винаги са болезнени, и това отнема един ЯМР, скенер, или боядисване на тест, за да се потвърди диагнозата. Но тези симптоми могат да показват повреда на диска:

невъзможност за движение
намалена подвижност
мускулна слабост или изтръпване на ръцете или краката
загуба на пикочния мехур и / или контрол на червата

Лекарите могат да препоръчат над-на борсата болкоуспокояващи, наркотици рецепта, или дори операция, за да облекчи болката, но терапия масаж може да предложи по-нежен разтвор. Изследванията показват, че терапията с масаж може да бъде много полезна за болки в гърба, особено в долната част на гърба.

Как Масаж терапия може да помогне за облекчаване на болката

Първо, трябва да знаете, че противно на общоприетото мнение, дискова херния, не е постоянно състояние. В много случаи увреждането може да се лекува и диска ще се върне към нормалното. Лед и почивка са много полезни, но масаж терапия предлага още по облекчаване на болката и възстановителна грижа. Масаж терапевти не може да лекува дискова херния, но терапевтичен каросерия подобрява мускулната здравето на околното пространство, което може да отнеме много от стреса на разстояние увреденото района, което му позволява да се излекува. Circulation се стимулира, напрежение в мускулите се намалява, а освобождаването на приятна ендорфини означава по-малко болка.

Наркотици и хирургия не са единствените, отговаря за болката от дискова херния. Лечебен масаж може да допринесе за подпомагането на собствените лечебни механизми на организма.

В нашия масаж училище ние предлагаме обучение по най-различни техники, които са подходящи за поддържащо, естествено здравеопазването за болки в гърба, причинени от дискова херния или друго състояние. Ако цялостен здравеопазването жалби за вас, защо не планирате посещение кампуса днес, за да разберете колко лесно можете да се впуснат в кариерата като масаж или шиацу терапевт?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *